arrow-leftarrow-rightchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upfacebook-altfacebookinfoinstagrampinterestplay-circlequotesettingstiktokyoutube
HTML5 Banner
Visit Planetz

Azoknak a Harry Potter rajongóknak, akik a könyvek és filmek varázslatát szeretnék a való életben is megtapasztalni, számos lenyűgöző helyszín áll rendelkezésre. Ezek a természeti csodák nemcsak a filmek ikonikus jeleneteinek adtak otthont, hanem maguk is varázslatos élményeket kínálnak. Íme öt elbűvölő helyszín, melyet mindenképpen érdemes meglátogatni, ha egyszerre szeretnéd élvezni a csodálatos természetet és Harry Potter világát.

Glenfinnan-viadukt, Skócia: út a Roxfortba

Skócia szívében található Glenfinnan-viadukt ikonikus helyszín minden Harry Potter rajongó számára. Ez a lenyűgöző híd, a “Roxfort Expressz” útvonalaként vált híressé, és a való életben is járnak rajta vonatok. A viadukt különösen emlékezetes helyszín a második filmben, amikor Harry és Ron a repülő autóval próbálják utolérni a mozgó járművet.

LOCH SHIEL, SKÓCIA: A ROXFORT-TÓ VARÁZSA

A Loch Shiel egy varázslatos helyszín, amely több Harry Potter filmben is feltűnik, mint a Roxfort-tó. Először a “Harry Potter és a bölcsek köve” című alkotásban láthatjuk, amikor a diákok hajóval érkeznek a Roxfortba. A táj szépsége és a tó nyugalma elbűvöl minden látogatót, különösen akkor, ha a Glenfinnan Emlékműtől csodáljuk meg a panorámát.

 

MOHER-SZIKLÁK, ÍRORSZÁG: A HORCRUX-KERESÉS HELYSZÍNE

Az Írország nyugati partján található Moher-sziklák a “Harry Potter és a félvér herceg” című filmben szerepelnek, amikor Harry és Dumbledore egy horcrux után kutat. Ezek a lenyűgöző sziklák, melyek meredeken emelkednek ki az Atlanti-óceánból, páratlan kilátást nyújtanak. A sziklák magassága és a tenger ereje egyszerre lenyűgöző és félelmetes​.

BLACK PARK, ANGLIA: A TILTOTT RENGETEG REJTÉLYEI

A Buckinghamshire-ben található Black Park, egy sűrű erdős terület, amely számos jelenet helyszínéül szolgált a Harry Potter filmekben. Az erdő misztikus hangulata tökéletesen illeszkedik a varázslatos világba. Már az első filmben láthatjuk, amikor Hagrid először vezeti Harry-t a Tiltott Rengetegbe. Az erdő ösvényei és tisztásai valódi varázslatot hordoznak​.

FRESHWATER WEST BEACH, WALES: DOBBY VÉGSŐ NYUGHELYE

Freshwater West Beach a walesi tengerpart egyik legvarázslatosabb helyszíne, ahol Dobby, a házimanó sírhelye található a “Harry Potter és a Halál ereklyéi” című filmben. A tengerpart sziklái és homokos partjai tökéletes hátteret biztosítanak a megható jelenethez. Harry és barátai itt vettek végső búcsút vesznek Dobbytól. A helyszín annyira népszerű a rajongók körében, hogy évente közel 75 ezren látogatják. Konzultációt is tartottak arról, hogy a Dobby-nak készült emlékhelyet eltávolítsák-e, de a többség azt szerette volna, hogy maradjon.

Jelentkezz be a hozzászólás írásához

Ajaj, nem vagy bejelentkezve! Te tudtad, hogy a fenti cikk elolvasásáért pontot kaptál volna a PlanetZ oldalán? Regisztrálj 1 perc alatt az alábbi linken, gyűjts pontot a cikkek elolvasásáért, kommentelésért és megosztásért. Legyél aktív tag és váltsd be a pontjaid értékes ajándékokra!

HTML5 Banner
Visit Planetz