arrow-leftarrow-rightchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upfacebook-altfacebookinfoinstagrampinterestplay-circlequotesettingstiktokyoutube
HTML5 Banner
Visit Planetz

Idén tizenkettedik alkalommal, a Föld napjára időzítve, április 22-én elindul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programja – jelentette be Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára kedden, Budapesten.

Kiemelte: a kormány 2011-ben indította el a hulladékszedési akciót, hogy erősítse a környezettudatos szemléletet, népszerűsítse az önkéntességét és megelőzze az illegális hulladéklerakást. Tavaly az ország minden részén, összesen 2200 helyszínen, 1775 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a programban részt vevő családok, iskolai közösségek, civil szervezetek – emlékeztetett.
 A kampányban idén a vállalatokat is szeretnék megszólítani. A cégek részvételükkel a társadalmi felelősségvállalás keretében hozzájárulhatnak saját ESG követelményeik teljesítéséhez – mondta.
Az államtitkár kitért arra, hogy kizárólag olyan hulladék gyűjthető, amely kézzel biztonságosan szedhető és zsákban elszállítható, ez elsősorban háztartási hulladékot jelent.

Építési törmelék, gyógyszer, motorolaj, elektronikai hulladék, akkumulátor, gumiabroncs nem gyűjthető, ezeket a Hulladékradar applikáción keresztül lehet bejelenteni – tette hozzá.

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával a programot koordináló NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. biztosítja a szükséges eszközöket – zsákokat, kesztyűket – valamint gondoskodik a hulladék elszállításáról – mondta Raisz Anikó.

Az idei program a fenntarthatósági témahéttel párhuzamosan április 28-ig tart. Regisztrálni a szelektalok.hu weboldalon lehet április 2.-től április 15-ig – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Quisque non purus suscipit, mollis odio et, gravida elit. Donec auctor porta erat, ac rutrum orci pharetra quis. Donec vel lectus in purus volutpat ultrices. Aliquam gravida, augue in facilisis cursus, ante massa varius augue, non luctus ipsum augue sed lorem. Nam ut libero sed augue dapibus semper et blandit diam. Sed sodales sagittis nisl. Morbi masuada lacus nec odio euismo rutrum. Mauris finibus imperdiet augue, id tincidunt lacus scelerisque eget. Mauris sed facilisis turpis. Sed pharetra, sem laoreet egestas condimentum, leo felis eleifend tortor, ut egestas nibh eros et velit. Nunc sed massa non erat tempor eleifend. Morbi ultricies euismod imperdiet. Proin vitae augue id enim scelerisque eleifend.

Jelentkezz be a hozzászólás írásához

Ajaj, nem vagy bejelentkezve! Te tudtad, hogy a fenti cikk elolvasásáért pontot kaptál volna a PlanetZ oldalán? Regisztrálj 1 perc alatt az alábbi linken, gyűjts pontot a cikkek elolvasásáért, kommentelésért és megosztásért. Legyél aktív tag és váltsd be a pontjaid értékes ajándékokra!

HTML5 Banner
Visit Planetz