arrow-leftarrow-rightchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upfacebook-altfacebookinfoinstagrampinterestplay-circlequotesettingstiktokyoutube
HTML5 Banner
Visit Planetz

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) legutóbbi tájékoztatása szerint Európában továbbra is fenntarthatatlan a műanyagok gyártása és fogyasztása. Ezért sürgősen szükség van a műanyag újrahasznosítás átgondolására és szorosabb megfigyelésére.

Új monitorozó eszköz

Bemutatásra került egy új monitorozó eszköz, amely segíti a polgárokat, politikai döntéshozókat és más érintetteket abban, hogy nyomon kövessék a műanyagok újrahasznosításának előrehaladását Európában. A Circularity Metrics Lab egyik tematikus moduljaként működő eszköz, Európa-szerte vizsgálja a műanyagok körforgásában elért előrehaladást. Az eszköz technikai információkat is biztosít döntéshozók, érdekeltek és a nyilvánosság számára. A modult évente frissítik a legújabb adatokkal és új adatfolyamokkal, amint azok elérhetővé válnak. Az eszköz részletes információkat nyújt a műanyagok újrahasznosítási folyamatairól és eredményeiről, frissülve a legújabb adatokkal és információkkal évente.

A körforgásos gazdaságra való átmenet előrehaladása

Az EEA Körforgásos Mutatók Labora számos mutatóval rendelkezik, amelyek segítenek mérni és értékelni a körforgásos gazdaságra való átmenet előrehaladását. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint a műanyagfogyasztás Európában és világszerte is növekedni fog. Kulcsfontosságú tehát, hogy hatékony stratégiákat dolgozzunk ki a műanyagok újrahasznosításának és körforgásossá tételének elősegítésére.

Az újrahasznosítás fontossága és a közösségi felelősségvállalás

Az új monitorozó eszköz támogatja az EU nemzetközi erőfeszítéseit a műanyagszennyezés csökkentése érdekében. Az eszköz célja, hogy segítse elő a fenntarthatóbb műanyaghasználatot és hozzájáruljon a körforgásos gazdaság előmozdításához Európában és világszerte. Nagy segítséget jelent a tengeri szennyezés visszaszorítására irányuló nemzetközi megállapodások előkészítésében is. Az EEA Európai Témaközpontja a Körforgásos Gazdaság és Erőforrás Használat terén javaslatokat tesz az adatgyűjtés javítására, hogy előmozdítsa a műanyagok körforgásosságát és fenntarthatóbb kezelését.

Az EEA új monitorozó eszköze és a hozzá kapcsolódó jelentés segíthet abban, hogy Európa és más régiók hatékonyabban kezeljék a műanyagok fenntarthatatlan fogyasztási mintáit, és hozzájáruljon egy körforgásos gazdaság kialakításához. A rendszeres adatgyűjtés és elemzés révén a döntéshozók és a közvélemény jobban megérthetik a műanyagok környezeti hatásait, és hatékonyabb intézkedéseket hozhatnak azok csökkentésére. A műanyag újrahasznosítás folyamat így kontrolláltam és átláthatóbbá válik, megkönnyítve a kijavítandó hibák azonosítását.

Jelentkezz be a hozzászólás írásához

Ajaj, nem vagy bejelentkezve! Te tudtad, hogy a fenti cikk elolvasásáért pontot kaptál volna a PlanetZ oldalán? Regisztrálj 1 perc alatt az alábbi linken, gyűjts pontot a cikkek elolvasásáért, kommentelésért és megosztásért. Legyél aktív tag és váltsd be a pontjaid értékes ajándékokra!

HTML5 Banner
Visit Planetz