arrow-leftarrow-rightchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upfacebook-altfacebookinfoinstagrampinterestplay-circlequotesettingstiktokyoutube
HTML5 Banner
Visit Planetz

A fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kérdése, melyre egyre több vállalat igyekszik választ adni. A SPAR Magyarország is elkötelezett ezen irányban. A Spar fenntarthatósági jelentése alapján a vállalatfilozófiájának középpontjában a környezettudatosság, a társadalmi felelősségvállalás, a munkatársak megbecsülése, az élelmiszerbiztonság és az egészségmegőrzés áll. Az elmúlt év során a cég számos előremutató programot indított, melyekről legújabb fenntarthatósági jelentésében számol be.

A Spar fenntarthatósági jelentése

A Sapr idén kiadott fenntarthatósági jelentése arról szól elsősorban, hogy a környezettudatosság érdekében a SPAR különös figyelmet fordít arra, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát. Ennek érdekében különféle energiahatékonysági intézkedéseket vezetett be, melyek célja az energiafelhasználás optimalizálása és a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálása. Ezen felül nagy hangsúlyt helyeznek a hulladékgazdálkodásra is, beleértve az újrahasznosítást és a hulladékok csökkentését. Például a műanyag zacskók használatának minimalizálására ösztönzik vásárlóikat, és több alternatív megoldást kínálnak helyettük.

A társadalmi felelősségvállalás szintén kiemelt szerepet játszik a SPAR működésében. A vállalat rendszeresen részt vesz különböző jótékonysági akciókban, támogatja a helyi közösségeket és segíti a rászorulókat. Ezek a kezdeményezések nemcsak anyagi támogatás formájában valósulnak meg, hanem önkéntes munka és különböző közösségi programok révén is.

A munkatársak megbecsülése alapvető fontosságú a cég számára. A SPAR különféle képzési és fejlesztési programokat kínál munkatársainak, hogy folyamatosan bővíthessék tudásukat és készségeiket. Emellett fontosnak tartják a munkavállalók egészségének és jólétének megőrzését, ezért egészségmegőrző programokat és szűrővizsgálatokat szerveznek számukra.

Élelmiszerbiztonság

Az élelmiszerbiztonság területén a SPAR a legmagasabb szintű minőségi követelményeket tartja szem előtt. A vállalat szigorú ellenőrzési rendszert alkalmaz, hogy biztosítsa az áruk minőségét és biztonságát. Emellett a helyi termelők és beszállítók támogatása is kiemelt cél, hiszen ezáltal nemcsak a helyi gazdaságot erősítik, hanem a környezetre gyakorolt hatást is csökkentik a rövidebb szállítási utak révén.

Az egészségmegőrzés támogatása szintén fontos pillére a SPAR tevékenységének. Az egészséges életmód népszerűsítése érdekében a vállalat különféle termékeket kínál, amelyek megfelelnek az egészségtudatos fogyasztók igényeinek. Ezen túlmenően különböző programokat és kampányokat indítanak, hogy felhívják a figyelmet az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás fontosságára.

A SPAR Magyarország legújabb fenntarthatósági jelentése világosan mutatja, hogy a cég elkötelezett a fenntartható jövő megteremtése mellett. A különféle programok és kezdeményezések révén igyekeznek hozzájárulni egy élhetőbb és fenntarthatóbb világ kialakításához, miközben figyelmet fordítanak a gazdasági, társadalmi és környezeti szempontok harmonizálására.

Jelentkezz be a hozzászólás írásához

Ajaj, nem vagy bejelentkezve! Te tudtad, hogy a fenti cikk elolvasásáért pontot kaptál volna a PlanetZ oldalán? Regisztrálj 1 perc alatt az alábbi linken, gyűjts pontot a cikkek elolvasásáért, kommentelésért és megosztásért. Legyél aktív tag és váltsd be a pontjaid értékes ajándékokra!

HTML5 Banner
Visit Planetz