Keresőoptimalizálás és keresőmarketing

Az online vállalkozások többsége nem épít márkát, mert azt gondolják csak a multik játékszere. Ez hatalmas tévedés, ugyanis a KKV piacon is ki lehet tűnni, akár 100 cég közül egy jó Márkaépítő kampánnyal.

Nézzünk 3 különböző hazai KKV-t akik márkaépítéssel érték el, hogy ismerjék az emberek őket:

Varga pincészet : Hazai viszonylatban az egyik talán legismertebb borászat/pincészet. A Facebookot is aktívan használják a márkaismertség érdekében. Játékosak, aktívak és fantasztikusan gyorsan ismertté váltak.

Online marketing akadémia (OMA) : A hazai piac első komoly online marketing képzéssel foglalkozó csapata. Profi Adwords kampányokkal, Facebook jelenléttel, Blog és hírlevél stratégiával rövid idő alatt országosan ismert márkát építettek.
Miért fontos a Márkaépítés a weben?
Cégek százai keresik a vevők kegyeit, hatalmas keresőoptimalizálás verseny van szinte az összes körben. Egy kísérlet megtudná mutatni azt, hogy 9 egyszerű “nem márka épített” cég és 1 márka épített cég közül hasonló árak esetében 8-an az ismert márkát választanák. Miért? Mert már a bizalom adott és ismeri az ügyfél az adott céget, ezért nem kockáztat és a megbízható legjobb választást hozza.
Hogyan építs szerethető márkát?
Először is melyik a szerethető márka? A hölgyeknek a Nike woman, mert értük született sok nagyszerű termék. A férfiaknak a Gillette, mert az igényes férfi hajlandó, akár többet is fizetni a jobb minőségért, illetve az ismert márkáért. A babás családoknak a Kolping hotel, mert megismertük mennyire odafigyelnek ránk és a babánkra. Szeretjük őket, mert szerethetőek!

This entry was posted in Keresőoptimalizálás and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply